Drypstenshuler i Nerja

Drypstenshulerne i nerja. ( la cueva de nerja) er nogle af de største og flotteste i verden

Nerja drypstenshuler - Åbningstider


Juli - august:

10:00 - 14:00 og 16:00 – 20:00


September - Juni:

10:00 - 14:00 og 16:00 – 18:30


Nerja - Genopdagelsen

Grotterne i Nerja er nogle af de største og flotteste drypstenshuler i verden.

De ligger ved den lille by Maro. Når man tænker på, at de blev skabt for så mange år siden, ja så er det faktisk utroligt, at de ikke blev opdaget noget før. Hulerne blev nemlig først opdaget i nyere tid i 1959, da fem unge fra Maro og Nerja besluttede sig for at gå på flagermusjagt.


De sad ved en brønd, hvorfra man ved solnedgang kunne observere store flagermusflokke flyve ud. De bevægede sig ned i brøndhullet og mærkede et vindsus nede fra.


Hulen måtte gemme på noget mere, og deres nysgerrighed lokkede dem længere ind, indtil de blev stoppet af to store stensøjler, såkaldte stalakitter.

Dagen efter vendte drengene tilbage med værktøj og brød igennem en smal gang og nåede derefter frem til et galleri så stort, at lygtens lys blev opslugt af mørket. Da de gik længere ind, opdagede de til deres store overraskelse, at de ikke var de første, som havde været i hulen. De fandt skeletter ved siden af gamle lerkrukker.


Godt rystede valgte de at søge dagslyset igen og fortælle vidt og bredt om deres opdagelse. Først hundrede dage senere var de første billeder i avisen og hulerne blev døbt “Cuevas de las maravillas” (Vidundernes grotter) og “La cuevas de Nerja” (Grotterne i Nerja), som de hedder i dag.Indtryk fra Nerjas fortid

Arkæologerne gik i gang og fandt skeletter, lerkrukker og værktøj, som beviser, at grotterne var beboet fra 25.000 f. Kr. og frem til bronzealderen.

De fandt også hulemalerier og enorme stalakitter, dannet gennem de sidste 800.000 år, men som begyndte for ca. 25 millioner år siden.


Disse søjler kan opleves under turen i grotterne. De er imponerende store, og det er ikke usædvanligt at se en turist beundre dette naturfænomen med vidt åben mund og en finger på kameraet for at forevige mindet.


Disse fantastiske huler bliver transformeret til en naturlig scene i sommermånederne, hvor der afholdes musik- og dansefestival. Der bliver opført klassiske koncerter, hvor væggene giver symfonierne en genklang, som skaber en eventyrlig oplevelse. Der er også Flamenco-shows og balletter. Grotterne får liv igen.


Kun en tredjedel af grotterne er åbne for offentligheden, men der kan arrangeres specielture for mindre grupper. Disse ture tager gruppen ind i de nye gallerier, som blev opdaget i 1960 og 1970.

text lånt fra Spansk stil