Gibraltar

Udflugt til Gibraltar   ( Husk pas) ellers kommer i ikke ind.Gibraltar er en heldagstur og det kan kun  anbefales man køre tidligt,

Man kan vælge at tage bilen med over eller man kan parkere den i Spanien og gå hen over landingsbanen og over til

gibraltar, der er skilte hele vejen til centrum, hvor der er masser af restauranter på torvet eller langs den lange gågade på vej op til svævebanen.

Især i højsæsonen er det smart at gå over, da det kan tage op til 1½ time at forlade øen når arbejderne får fri.

Øen er Engelsk og man ser med det samme når man ankommer de Engelske islæt med bobbyer, engelske gadenavne og dobbeltdækker busser og telefonbokse.


fra lufthavnen kan ma få en guidet tur i taxa, hvor man ser meget af øen og bliver kørt op på toppen.  ca 1 time efter er man tilbage igen, der er ikke meget til til at nyde udsigten og se på de festlige aber,


Et lille tip er at man ikke har skinnende solbriller i panden eller en løsthængende kasket på, for det kan nemt og meget hurtigt forsvinde.

Chipsposer mv. er næsten sikker på at blive revet ud af hænderne på en, så husk at holde på hat og briller. Aberne er vilde og skal betragtes som vilde dyr så lad dem komme til jer og ikke omvendt.

Der er næsten altid abeunger at se og det i sig selv er en stor oplevelse. husk at vaske hænderne efter besøget med aberne.Gibraltar er et skattefrit område og derfor må man kun udføre 1 kanton cigaretter og 1 L. spiritus. Dette skal man være opmærksom på hvis man indføre dem til DK. Det er købt i et ikke beskattet EU land.


De tager Euro på Gibraltar men man risikerer at få Engelske pund tilbage, så det er en god ide at have små sedler og mønter med når man tager af sted.

Man skal IKKE veksle til Gibraltarske pund, da denne valuta kun kan bruges på øen og ikke kan veksles til bage nogen andre steder i verden.Rigtig god fornøjelse og husk pas!